Wednesday, March 19, 2008

Happy Birthday

Selamat Hari Lahir... Selamat Hari Jadi... Happy Birthday to You... Selamat Ulang tahun.. dan bermacam2 lagi jenis ucapan yang diberikan kepada birthday boy atau birthday girl. Tak ketinggalan utk yg berkemampuan memberi hadiah dan tiup lilin pastu nyanyi lagu then potong kek... Hehehe... Tak kisah la kan. Apa yg nk kata kat sini ialah bila birthday seseorg tu lagi2 insan yg kita syg, mesti igt sungguh tarikh lahir dia kan? (Uhibbuki jiddan. Thanks for the your present and birthday card syg...)

Ok2.. Posting ni pulak bertujuan utk sama2 kita igt yg hari jadi Rasulullah S.A.W pada Khamis ni 20 March 2008 bersamaan 12 Rabiulawal. Tu pasal la kita diberi cuti beb. :) Aku lak takdak kelas smpai jumaat ni.. eh td jalan2 ternampak ada promosi perfume sempena Maulidur Rasul 2008. owh bahagianya... apa itu kebahagiaan?

Pelbagai aktiviti dirancang sempena Maulidur Rasul tahun ini. Mcm kat UMP ni antaranya ada forum, pertandingan seperti tilawah Al-Quran, Hafazan, Nasyid, Azan dan pertandingan menulis Khat, perarakan, solat hajat, dan banyak lagi. So ini salah satu cara utk kita igt kat nabi kita. Simple tp payah utk kita amal ialah selawat ke atas nabi kita...

Selamat Menyambut Maulidur Rasul 2008 :)

13 comments:

E-Zoodeen said...

mari kiter bertukerr linkkk

aiNuL said...

waa..lawanya pempuan tuh berniqab..=)

Soleh said...

Salam,

Klu birthday Rasulullah kita ingat pada baginda, N klu birthday kita, kita ingat kita semakin hampir dgn ajal.-smile-

ahib0205 said...

e-zoodeen, ok sy buh link kamu di blog ni... :) kamu pun jgn lupa bubuh ya

ainul, alhamdulillah :)

soleh, betul tu. tp org lani dok igt sbb pjg umor. patutnya takut umor makin pendek. kan soleh?

P/s: maaf baru online balik mlm ni

Anonymous said...

waah.. ni minah arab mana plak yg jadi model maulidur rasul nih?

ahib0205 said...

Anonymous, eh ada mcm minah arab ke? hehehe.. tu la minah pahang :) anyway itu la insan yg syg syg sgt... Doakan kami ye.. Owh ya.. hati ni rasa kuat sgt nk tau sapakah anda wahai insan yg sering guna nickname Anonymous? :)

Soleh said...

Salam

A'ah betul tu, apabila umur kita masuk 22, 23..sebenarnya umur kita semakin pendek

Anonymous said...

anonymous??erm...
yg pastinya itu org yg berbeza...
apa ada pada nama??
semua org pun insan biasa...
sama seperti ahib...
sekadar memberi pendapat n pandangan...

kodin said...

eh.. awek dlm gmbr tuh pandang akulaa.. :p

Mohd Zainuddin Che Ismail said...

Waaa..lawa la awek tu. Ko punya ke ahib? hehe...

mtk doa byk2 kat Allah semoga dikekalkan. Jika itu ko dpt, itu bukanlah hak engko..itu cuma anugerah. :) Bila2 masa anugerah itu boleh di ambil..

ahib0205 said...

Soleh,so ko memang setuju la dgn pemahaman aku yg umor kita semakin pendek sbnrnya? :) tp dh mind setting epi birthday je pjg umor. kan soleh kan?

Anonymous, org yg berbeza? apa ada pada nama? eh byk... antaranya kat nama ada huruf. :P memang kita semua pun insan biasa. ahib = aku hanya insan biasa... anyway sila2 la lg bila pndpt anda ye =)

kodin, gambar je tu :P

Mohd Zainuddin Che Ismail, Lawa? Alhamdulillah syukur atas pujian dan doa tu. Semuanya pemberian Allah =) Yes itu la orgnya... She is Mrs ahib0205.

ana_muslim said...

jgn tggu lama2 ahib...
nnti dikebas orang...
hehe...

pepun, smg berbhgia dengan si dia...
jaga syariat...
jaga iman...
jaga amal...
smg selamat dunia akhirat

Dr. Toon said...

ana_muslim, syukran jazilan =)

 
AZ-ZAIN SHAH ALAM