Sunday, March 16, 2008

shuth masuk tv3


Berita temuramah & ulasan mengenai cadarshop.com dan pemiliknya di MHI, TV3

Nah tamparan hebat bahawa Internet Marketer bangsa kita telah terbukti berjaya! Mohd Suhaimy aka shuth bersama isterinya, Puan Hafezah telah ditemu bual di dalam rancangan MHI, TV3 pada 10 Mac 2008 baru-baru ini. Hanya menjual cadar bilik tidur! Dulu hanya bertapak di cadarcollection.wordpress.com dan sejak 1 Mac 2007 telah berpindah ke cadarshop.com. Hm... dalam tempoh setahun saja pelanggan tidak putus-putus terus membeli. Pasni lagi sibuk la shuth dan keluarga sbb dah masuk TV kan. Berjuta-juta penonton yang tgk tu. :) Alah la ni pun kalo sesapa nk contact shuth jgn lupa dari 9 pagi hingga 6 petang sahaja! Ala normal la waktu pejabat.

Forum wangcyber adalah Komuniti Usahawan Internet Malaysia aka kedai mamak utk blogger/usahawan internet berdiskusi. Bermulanya aku sbg blogger adalah disebabkan forum ini jugak! Syukur... Terima kasih bro.

Sesungguhnya teramatlah rugi bagi sesiapa yang tidak membuat duit dari internet kerana ianya begitu mudah!
Lebih kurang gitu la dulu ayat yang menyedarkan aku. Ye la dulu bukak je internet surfing takde tujuan. La ni memang kalo on je laptop, MONEY MONEY MONEY.

Shuth ni jugak aku kenal dulu sbb jual ebook mas kahwin. Pergh... pernah dulu ebook ni diterbitkan menjadi buku fizikal. Sampai ke hari ini ebook ni mendapat tamparan hebat dari serata dunia! Sekali lagi tahniah bro!

sempoi hosting merupakan penyedia perkhidmatan webhosting di malaysia yang profesional, murah, jimat dan mampu dimiliki. Ini matlamat mereka:

Matlamat kami adalah untuk menyediakan perkhidmatan "penyewaaan ruang web mampu milik" bagi semua pengguna-pengguna internet di Malaysia khususnya dan di seluruh dunia secara amnya. Kami bertekad untuk memberikan sokongan teknikal yang profesional dan berkesan kepada pelanggan-pelanggan kami, dimana kakitangan sokongan kami sentiasa bersedia 24 jam sehari, 7 hari seminggu menerusi email bagi menguruskan segala sokongan teknikal yang diperlukan. Kami disini sentiasa fokus terhadap keperluan anda yang dinamik kerana kami memahami, kejayaan anda adalah kejayaan kami.
Mcm aku la ni focus utk AdSense. Memang satu ari aku jugak nk pernigaan sendiri. AdSense sama mcm kita bekerja bawah org jugak. Ye la kalo tutup program Google AdSense tu? kita pun akan bungkus jugak kan? So sbb tu shuth ni wat pernigaan sendiri.

Antara lain perniagaan shuth ialah set bersalin. Ada yang telah mengamalkan memberi komen bahawa pengaliran susu badan menjadi lebih lancar dan tidak lagi menghadapi masalah sembelit. Produk set bersalin itu juga membantu untuk bergerak, duduk dan berjalan tanpa sebarang kesakitan. Kesan jahitan juga mulai sembuh dalam masa 5 hari!

Perniagaan lain shuth ialah mypermatahati.com.
MyPermataHati Shop (MPH Shop) adalah sebuah projek "bekerja dari rumah" di bawah syarikat berdaftar, Extreme D Enterprise (SA0012991-A). MPH Shop mula beroperasi pada 15 Jun 2007 yang lalu...alhamdulillah, sejak itu, sambutan yang diberikan oleh para pelanggan amat menggalakkan. Dan kami telah menambah produk-produk baru dari masa ke semasa... Mulai 1 November 2007, semua para pelanggan dapat membeli-belah dengan lebih mudah kerana kami kini menggunakan konsep shopping cart...
Maaf diriku amat keletihan berniaga tadi. Dah gantok sgt ni. So sesapa nk tau lanjut leh tgk kat youtube bro shuth. Akhir kata, Marilah sama-sama kita berusaha untuk terus berniaga mencari rezeki. ..Zzzz...

P/s: Usha kat utusan.com.my

3 comments:

deennasour said...

aku kan,
tak percaya sangat "bekerja dari rumah" tu,
macam tak percaya...
ko pernah buat tak ahib?
rasa nak bwat gak kalau ada bukti depan mata ni..hehe

ahib0205 said...

deen, ??? napa lak ko tak percaya beb? hmm... sbb takdak bukti lagi ke? waduh2 ku igt ko tu sambil2 kerja wat duit dr tenet ni... eh nanti kita jumpa kita sembang panjang lah ek.. ok la secara basic nk memang betul leh wat duit ikut tenet ni,

1) google adsense --> buat blog pastu bubuh iklan. then kalo iklan tu diklik akan dibayar oleg pakcik google

2) affiliate --> jual barang org lain n dpt komision

3) jual barang fizikal --> cth mcm isteri shuth tu jual cadar

er.. paham ke deen?

ahib0205 said...

update:

http://www.nama.com.my/rate-card.html

ok tu syarikat yg wat business jual cd apa yg ditayangkn kat Tv. mcm shuth cthnya nk rakaman siaran tu so beli satu cd kat company ni jek. katanya RM100. Tp takde hal la sbb kenangan selamanya kan :)

 
AZ-ZAIN SHAH ALAM